Turvallisuus

Turvallisuus on toimintamme lähtökohta. Turvallisuusajattelu läpäisee koko toimintaketjun seinien rakentamisesta ja henkilökunnan koulutuksesta kiipeilijöiden osaamiseen ja käyttäytymiseen. Vaikka ihmiselle on luonnollista olla varovainen korkeiden paikkojen kanssa, vaatii turvallisuus jatkuvaa paneutumista ja oikeita toimintatapoja, jokaisella kiipeilykerralla. Tämän vuoksi ensimmäisellä kerralla kaikkien kiipeilijöiden ja alle 14 vuotiaita valvomaan tulevien pitää lukea sekä hyväksyä käyttöehdot tästä. Oulun Kiipeilykeskuksen tietosuojaselosteen (GDBR- asetus) voit lukea täältä.

Kiipeilyseiniä ja -varusteita koskevat tiukat standardit. Seinien ja  varusteiden kunnosta pidetään tarkasti huolta ja varusteita uusitaan säännöllisesti.

Tilojen ja varusteiden lisäksi taitava toiminta on tärkeää. Ammattitaitoinen henkilökunta osaa asiansa, ja kiipeilijät ohjataan eliminoimaan riskit. Näin varmistamme, että jokainen meille tuleva kiipeilijä osaa toimia seinällä oikein. Jokaisen köysikiipeilyä omatoimisesti harrastavan tulee lunastaa ja pitää esillä varmistuskorttia, jonka saa haltuunsa läpäistyään varmistustestin.  Henkilökuntamme jäsenet ottavat turvallisuuden vakavasti ja heiltä voi aina kysyä apua ja ohjeita.

Me jokainen vastaamme osaltamme kiipeilyn turvallisuudesta. Jos huomaat mahdollisen ongelman, kerro siitä ohjaajalle tai muulle henkilökunnalle, olipa kyseessä viallinen väline tai rakenne – tai ihmisen vääränlainen toiminta!

Sisäseinällä oikein toimittaessa myös putoaminen on turvallista.

Antoisaa kiipeilyn harrastusta kaikille!

 

Oulun Kiipeilykeskus Oy